Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lindsey Vonn wil de geschiedenisboeken in

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/01/2018 om 13:32 GMT+1

Eurosport volgt skidiva Lindsey Vonn in haar voorbereiding op PyeongChang. Elke afdaling brengt haar dichter bij haar doel: eeuwige roem op de lange latten.

Lindsey Vonn

Foto: Getty Images

Het leven van Lindsey Vonn is geen rozengeur en manenschijn. Het is sneeuw en steile hellingen – en blessures. Kwetsuren achtervolgen de Amerikaanse al bijna haar hele carrière. Iets meer dan een jaar geleden maakte ze zo’n harde smak dat haar bovenarm aan gruzelementen lag.
Maar Vonn is een knokker. En ze wil koste wat kost presteren tijdens de Spelen van 2018. Zeker aangezien ze vier jaar geleden noodgedwongen moest afzeggen voor de olympische afdaling omdat haar knie te kapot was om fatsoenlijk van de berg te suizen.
Chasing History
Anno 2017 is Vonn weer helemaal terug, en ze is op weg naar sportieve wraak in Zuid-Korea. Acht jaar na haar eerste olympische titel in Vancouver wil ze weer schitteren op de pistes. En Eurosport is daarbij.
In de documentairereeks Chasing History worden de voorbereidingen van Vonn op de voet gevolgd. Het is een uniek kijkje achter de schermen bij een van de meest markante skisters ooit. Hoe ze traint, hoe ze afziet, hoe ze vooruitblikt op dat wat komen gaat.
Valse start
Inmiddels zijn we al bij aflevering 10 aanbeland, waarin Vonns optreden in Sölden centraal staat. Eind oktober was daar de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De 33-jarige Vonn deed in de Oostenrijkse bergen voor het eerst in 600 dagen weer mee aan een reuzenslalom.
Hoewel haar optreden niet bepaald vlekkeloos was – Vonn werd 34e en kwalificeerde zich niet voor de strijd om de medailles – was de Amerikaanse skister niet geheel ontevreden. “Vooruitgang”, twitterde ze enthousiast. “Op naar Lake Louise!”
Vanavond dus op Eurosport: Chasing History met Lindsey Vonn. Vanaf 19:20. En komend weekend live de wedstrijden in Lake Louise. Kijken dus!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie