3x3 Basketbal | Dankzij deze mazzelbal plaatst Spanje zich ten koste van Canada voor Olympische Spelen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 22/05/2024 om 19:37 GMT+2

Soms heb je een beetje geluk nodig om iets te bereiken, maar dit is wel het toppunt. De Spaanse 3x3 basketbalsters plaatsen zich door deze enorme geluksbal voor de Olympische Spelen in Parijs. De druiven voor de Canadezen zijn zeer zuur, want hun olympische droom is aan aan duigen.

3x3 Basketbal | Dankzij deze mazzelbal in de slotfase plaatst Spanje zich voor Olympische Spelen

Het was uiteindelijk Gracia Alonso die het winnende schot afleverde. De Spaanse kon na afloop logischerwijs lachen om haar geluksbal. "Als het een schot op het bord was geweest, zou het niet zo’n impact hebben gehad of zo de aandacht hebben getrokken."
"We waren erg gefocust en met het duidelijke doel om de groepsfase te overleven en vervolgens elke eliminatiewedstrijd met volle energie aan te gaan. De 3x3 is zo verdomd lastig, je kunt geen seconde afhaken omdat dingen heel snel veranderen."
We hadden een heel goed toernooi, ik denk dat we op fysiek en tactisch vlak beter waren dan onze tegenstanders. Dat schot is een beloning voor al onze inspanning en toewijding, voor het niet opgeven", aldus Alonso.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie