De reactie van Shiffrin doet sterk denken aan het vroege uitstappen van Simone Biles tijdens de meest recente Zomerspelen in Tokio. De Amerikaanse topturnster stapte toen uit het olympische turntoernooi nadat ze aangaf last te hebben van mentale problemen.
Het was groot nieuws toen Biles uitstapte en het legde bloot dat ook de allerbeste atleten van de wereld last kunnen hebben van de enorme druk die telkens op hun schouders rust.

Beijing 2022 | Arme Shiffrin barst in tranen uit na tweede crash tijdens Winterspelen

Beijing 2022
Beijing 2022 | "Mikaela nog steeds een van de beste atleten" - Biles lovend over Shiffrin
20/02/2022 OM 09:20

Horrorspelen

Shiffrin beleeft tot nu toe een absolute horrorspelen. De tweevoudig olympisch kampioen reisde in goede doen af naar China en had haar zinnen gezet op nieuw olympisch eremetaal, maar ging tijdens haar eerste onderdeel, de slalom, al snel in haar run onderuit en kon dus een medaille vergeten.
Vandaag ging het wederom mis voor de Amerikaanse superster, juist op de reuzenslalom, het onderdeel waar ze in Pyeongchang olympisch kampioen in werd.

Beijing 2022 | Weer drama voor Shiffrin: ook slalom al na 4 poortjes voorbij

Herstellen

Na afloop reageerde Shiffrin redelijk stellig. "Wat heeft het voor zin om nog mee te doen als ik toch elke keer vroeg crash? Ik ga proberen om hiervan te herstellen, maar ik heb geen idee wat ik hiermee moet. Ik heb nog nooit in deze situatie gezeten dus ik heb geen idee hoe ik hiermee om moet gaan."
De Amerikaanse doet in Peking nog mee aan de Super-G, afdaling en combinatie. Shiffrin heeft aangegeven de slalom events te verkiezen boven de onderdelen die nog komen gaan. "Ik heb er zo hard voor gewerkt om hier te komen en ik had juist mijn pijlen gericht op deze twee events, dus het voelt alsof ik alles voor niets heb gedaan."
"Mensen proberen je op te beuren en zeggen dat ik niet te hard moet zijn voor mezelf, maar er is veel voorbereiding in gaan zitten voor vijf poortjes op de slalom en vijf poortjes op de reuzenslalom."

Support

Ook in Amerika zijn de mentale strubbelingen van Shiffrin niet onopgemerkt gebleven. Biles steekt haar landgenote een hart onder de riem. Ook Lindsey Vonn heeft opbeurende woorden voor haar landgenote.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | "Shiffrin nog steeds een van de beste atleten" - Biles lovend over Shiffrin
20/02/2022 OM 08:49
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 OM 03:30