Tegenover die algemene wereldbekerwinst staat een kristallen globe. Geen kleintje, die zijn voor de specifieke disciplines, maar een grote. Die grote komt Shiffrin voor de vierde keer toe. Ook voor Petra Vlhova, haar laatst overgebleven concurrente, is de eerste plaats nu buiten bereik.
Het is de vierde keer in de carrière van Shiffrin dat ze de grote kristallen globe wint, waarmee ze op gelijke hoogte komt met Lindsay Vonn. Aangezien Shiffrin pas 27 jaar oud is, ligt er een kans in het verschiet om Vonn voorbij te steken en de jacht te openen op Annemarie Moser-Proll, die in de jaren zeventig maar liefst zes keer de eindwinst opeiste.

Beijing 2022 | "Shiffrin nog steeds een van de beste atleten" - Biles lovend over Shiffrin

Courchevel
Courchevel | McGrath en Kristoffersen zorgen voor Noors feestje bij laatste wereldbekerwedstrijd
20/03/2022 OM 14:27

Aamodt Kilde

Shiffrin is nog niet in bezit van haar vierde kristallen globe, omdat er nog twee disciplines op het programma staan. Desondanks hoeft ze zich geen enkele zorgen te maken, omdat ze niet meer te achterhalen is.
Shiffrins vriend, Alexander Aamodt Kilde, won bij de mannen de globe op zowel super-G als afdaling, maar de grootste globe thuis is dus van de Amerikaanse.

Courchevel | Aamodt Kilde koestert zijn kleine kristallen globe als winnaar super-G

Courchevel
Courchevel | McGrath en Kristoffersen zorgen voor Noors feestje bij laatste wereldbekerwedstrijd
20/03/2022 OM 14:26
Courchevel
Courchevel | Wereldbekerwinnaar Odermatt ook in afsluitende reuzenslalom de beste
19/03/2022 OM 12:32