Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wereldbeker | Shiffrin boekt thuis in Killington 46ste en historische overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 29/11/2021 om 10:41 GMT+1

Mikaela Shiffrin heeft haar thuiswedstrijd in Killington in winst omgezet en daarmee een historische overwinning geboekt. Haar winst op de slalom was nummer 46 in Wereldbeker-verband en ze staat nu op gelijke hoogte met de legendarische Ingemar Stenmark.

Wereldbeker | Shiffrin boekt thuis in Killington 46ste en historische overwinning

Wat Stenmark deed op de reuzenslalom doet Shiffrin op het traditionele onderdeel: winnen, winnen, winnen. Ze is tweevoudig olympisch kampioen, een ambassadrice voor haar sport en misschien wel de reden dat het Wereldbeker-circus naar Killington trok.
Het was daarom zeer passend dat Shiffrin voor eigen publiek het 32 jaar oude record van Stenmark evenaarde. Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat ze dit record ook scherper stelt, aangezien het seizoen – een olympisch jaar ook nog eens – pas net is begonnen.

Tranen

De pas 26-jarige Shiffrin versloeg haar rivale Petra Vlhova en bleef onverslaanbaar in Killington. Het was alweer de vijfde keer dat ze uitgerekend in Killington, niet ver van waar ze leerde skiën, de snelste was. Wie weet kan Shiffrin nu jacht maken op het overall-record, dat staat op 71. Momenteel staat ze derde op de alltime-ranglijst.
Winst in Killington betekende duidelijk veel voor Shiffrin, die in tranen uitbarstte tijdens het winnaarsinterview.
picture

Wereldbeker | Shiffrin barst in tranen uit tijdens interview na 46ste overwinning

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie