Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kronplatz | Lara Gut-Behrami wint op de reuzenslalom en voert druk op Mikaela Shiffrin op

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/01/2024 om 17:06 GMT+1

Lara Gut-Behrami heeft de reuzenslalom in Kronplatz gewonnen. De Zwitserse was na twee runs ruim een seconde sneller dan Alice Robinson en Sara Hector, die gedeeld tweede werden. Na ook al een zege op de super-G in Cortina d’Ampezzo afgelopen zondag, komt Gut-Behrami steeds meer in de buurt van leider in het algemeen klassement Mikaela Shiffrin.

Kronplastz | Lara Gut-Behrami wint op de reuzenslalom en voert druk op Mikaela Shiffrin op

De 32-jarige Gut-Behrami staat nu 95 punten achter Shiffrin in het algemeen klassement. De Amerikaanse Shiffrin kwam vorige week nog hard ten val tijdens de wereldbeker in Cortina d’Ampezzo. De tweevoudig olympisch kampioen moest zich door de crash afmelden voor de overige wereldbekerraces in Italië.
Gut-Behrami boekte in Kronplatz haar vijfde zege van het seizoen. “Ongelofelijk”, zei ze na afloop tegen Eurosport. “Het is een bijzondere week geweest. Ik kan nu nog even niet analyseren wat er allemaal is gebeurd. Ik ben blij en moe.”
picture

Cortina d'Ampezzo | Mogelijk zware blessure Mikaela Shiffrin na crash

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie