Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Skidiva Lindsey Vonn stelt afscheid uit

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/12/2018 om 16:00 GMT+1

Lindsey Vonn is teruggekomen op haar besluit om aan het eind van het skiseizoen een punt achter haar imposante carrière te zetten. De Amerikaanse diva van het alpineskiën liet dit weekend weten dat zij sowieso nog eenmaal op haar favoriete piste in Lake Louise wil starten.

Lindsey Vonn

Foto: Getty Images

Het vrouwencircuit is dit weekend in het Canadese wintersportoord neergestreken voor de strijd om de wereldbeker. Nicole Schmidhofer won daar vrijdag de afdaling, zaterdag staat om 20.30 uur de afdaling op het programma. Lake Louise is de afgelopen jaren omgedoopt tot Lake Lindsey, aangezien Vonn in Alberta liefst 18 wereldbekerwedstrijden won.
Lake Lindsey
Dit jaar is de 34-jarige Amerikaanse er niet bij, nadat ze half november tijdens de Super-G training in Copper Mountain geblesseerd raakte. Een operatie is niet nodig, maar Vonn zal naar verwachting pas in 2019 haar rentree maken. "Daarom zal ik volgend seizoen nog één keer in actie komen, alleen in Lake Louise."
"De bedoeling van zo’n laatste seizoen is dat ik overal een laatste keer kom en herinneringen meeneem. Lake Louise is zo’n beetje mijn achtertuin. Het is voor mij belangrijk dat ik nog een keer aan mijn favoriete wedstrijd kan deelnemen."
Als ik het niet doe, zal ik daar mijn leven lang spijt van hebben.
Record van Stenmark
Vonn aast ook nog op het record van de legendarische Zweed Ingemar Stenmark. Die heeft 86 wereldbekerzeges achter zijn naam. Vonn telt er momenteel 82. "Maar dat ik nog eenmaal in Lake Louise wil racen, heeft niets met mijn jacht op dat record te maken. Hopelijk breek ik dat record gewoon dit seizoen, zodat ik me daar volgend jaar geen zorgen meer over hoef maken. Dan kan ik in Lake Louise gewoon genieten."
picture

Einde seizoen | Dressen crasht met 100 km/u in afdaling Beaver Creek

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie