Het vrouwencircuit is dit weekend in het Canadese wintersportoord neergestreken voor de strijd om de wereldbeker. Nicole Schmidhofer won daar vrijdag de afdaling, zaterdag staat om 20.30 uur de afdaling op het programma. Lake Louise is de afgelopen jaren omgedoopt tot Lake Lindsey, aangezien Vonn in Alberta liefst 18 wereldbekerwedstrijden won.
Lake Lindsey
Dit jaar is de 34-jarige Amerikaanse er niet bij, nadat ze half november tijdens de Super-G training in Copper Mountain geblesseerd raakte. Een operatie is niet nodig, maar Vonn zal naar verwachting pas in 2019 haar rentree maken. "Daarom zal ik volgend seizoen nog één keer in actie komen, alleen in Lake Louise."
Lake Louise, AB
Shiffrin ook op de Super G niet te stoppen
02/12/2018 OM 18:36
"De bedoeling van zo’n laatste seizoen is dat ik overal een laatste keer kom en herinneringen meeneem. Lake Louise is zo’n beetje mijn achtertuin. Het is voor mij belangrijk dat ik nog een keer aan mijn favoriete wedstrijd kan deelnemen."
Als ik het niet doe, zal ik daar mijn leven lang spijt van hebben.
Record van Stenmark
Vonn aast ook nog op het record van de legendarische Zweed Ingemar Stenmark. Die heeft 86 wereldbekerzeges achter zijn naam. Vonn telt er momenteel 82. "Maar dat ik nog eenmaal in Lake Louise wil racen, heeft niets met mijn jacht op dat record te maken. Hopelijk breek ik dat record gewoon dit seizoen, zodat ik me daar volgend jaar geen zorgen meer over hoef maken. Dan kan ik in Lake Louise gewoon genieten."

Einde seizoen | Dressen crasht met 100 km/u in afdaling Beaver Creek