Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Sölden | Marco Odermatt duikt als enige onder de minuut in 1e run, Maarten Meiners buiten top 30

Pim Verhoeven

Geupdate 25/10/2022 om 11:03 GMT+2

Het wereldbekerseizoen alpineskiën is dan echt begonnen. De reuzenslalom in Sölden kon gisteren bij de vrouwen vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan, maar één dag later is het een prachtige dag en kunnen de mannen het seizoen starten! Marco Odermatt duikt als enige onder de minuut en legt daarmee een goede basis voor de tweede run. Maarten Meiners finisht buiten de top 30.

Sölden | Maarten Meiners buiten top 30, niet in actie tweede run

Alexis Pinturault trapte het wereldbekerseizoen af. De Fransman mocht als eerste starten en zette een tijd van 1:00.90 op de borden. Plaats nemen op de hotseat zat er niet in voor Pinturault want Feller startte als tweede en klokte direct een snellere tijd.
Marco Odermatt mocht als derde naar beneden en wist als enige het parcours in minder dan een minuut af te leggen. De Zwitser legt dus een goede basis neer voor de tweede run.
De snelste tijden werden gerealiseerd door de vroege starters. Lucas Braathen mocht als zesde naar beneden en klokte de tweede tijd, 0:41 seconden achter Odermatt. Zan Kranjec startte als vijfde en met een achterstand van 0:69 op was de Sloveen goed genoeg voor de derde plek.

Meiners

Maarten Meiners kwam als 40e in actie. De Nederlander klokte een tijd van 1:03.42 en plaatst zich daarmee niet bij de top 30 die in actie gaan komen in de tweede run. Deze tweede run is vanaf 12:45 uur live te volgen op Eurosport 1 en zonder onderbrekingen op discovery+

WAAR KIJK JE?

Alles van de wereldbeker Alpineskiën is te zien bij discovery+. Elke wedstrijd zie je hier met commentaar en zonder onderbroken te worden door reclames.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie