Gisin kwam kort voor de befaamde Kamelbuckeln ten val. Hij viel hard met zijn rug en hoofd op de ijzige piste en gleed nog een flink aantal meters door voordat hij roerloos bleef liggen. Artsen waren snel ter plaatse en ook een traumahelicopter landde snel. Na ruim 25 minuten vertrok Gisin in de helicopter naar het ziekenhuis in Bolzano en werd de race hervat.
Over zijn toestand heerste lang onduidelijkheid. Wel verklaarde zijn zus Michelle tegenover de Zwitserse krant Blick het volgende:
Val Gardena
Noorse zege | Afdaling Val Gardena prooi voor A.A. Kilde
15/12/2018 OM 13:30
Marc is bij kennis en zijn toestand is stabiel.
Aan het eind van de middag volgde een verklaring van het Zwitserse team. De toestand van Gisin is zodanig stabiel dat hij zaterdagavond met de ambulancehelicopter naar Zwitserland kan worden gevlogen voor verdere onderzoeken. Het team verwacht zondagmiddag een update te kunnen geven over de exacte diagnose van de opgelopen blessures. Volgens Gazetta dello Sport zou Gisin een bekkenbreuk hebben.
Gisin kwam bijna vier jaar geleden ook zwaar ten val tijdens de Super-G van Kitzbühel. Daar crashte hij op de Hausbergkante en liep hoofdletsel op waar hij nog lange tijd de gevolgen van ondervond, onder meer slapeloosheid.