Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Val Gardena | Vincent Kriechmayr slaat toe tijdens eerste super-G van het jaar

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/12/2023 om 14:22 GMT+1

De eerste wedstrijd in Val Gardena leverde een daverende verrassing op. De tweede niet. Bryce Bennett kon zijn stunt van de afdaling op de super-G niet herhalen. Dit keer won er wel een grote naam, in de vorm van Vincent Kriechmayr. De verschillen waren wederom zeer klein.

Val Gardena | Vincent Kriechmayr slaat toe tijdens eerste super-G van het jaar

Kriechmayr werd donderdag slechts zeventiende tijdens de afdaling, op een baaldag voor Oostenrijk. Die mislukking was vrijdag echter snel vergeten, want de Oostenrijkers boekten een dubbelzege. Kriechmayr bleef teamgenoot Daniel Hemetsberger nipt voor.
Het verschil tussen de nummer één en twee bedroeg slechts twee honderdsten en dan had nummer drie Marco Odermatt in zekere zin weer pech. Dit keer gaf hij drie honderdsten toe op de winnaar. Odermatt zag de zege op de afdaling ook al nipt aan zijn neus voorbij gaan.
picture

Val Gardena | Bryce Bennett zorgt voor grote verrassing - verslaat Aamodt Kilde op afdaling

Odermatt komt weer enkele honderdsten tekort

De Zwitser pakte door weer een goed resultaat te boeken wel de leiding in de algemene Wereldbeker. Het kan in principe niet lang meer duren voordat hij zijn eerste zege van winter 2023/2024 boekt, als de wedstrijden maar doorgaan. Het circuit bij de mannen werd tot dusver geplaagd door afgelastingen.
Des te teleurstellender was het optreden van Aleksander Aamodt Kilde, die een sprong half zag mislukken met een flinke achterstand tot gevolg. De Noor was uiteindelijk een seconde langzamer dan Kriechmayr.
Er staan de komende dagen in Val Gardena en Alta Badia voor de mannen nog meer races op het programma.
picture

Gurgl | Klimaatactivisten verstoren Slalom-wedstrijd - Henrik Kristoffersen haalt woest verhaal

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie