Paris 2024 | Rivale van Bol Sydney McLaughlin richt zich op 400 meter horden tijdens Spelen

Douwe Vries

Geupdate 19/05/2024 om 14:23 GMT+2

Er wacht zware concurrentie voor Femke Bol tijdens de 400 meter horden deze zomer. In Parijs zal haar ‘ultieme’ rivale Sydney McLaughlin op dit onderdeel haar titel willen verdedigen. Lang was onduidelijk of de Amerikaanse atlete überhaupt mee zou doen tijdens de Spelen. Zij liep namelijk een zware knieblessure op in juli 2023. Nu is dus bekend dat McLaughlin er klaar voor is tegen Bol.

WK Atletiek | Estafetteploeg pakt goud op 4x400 na fenomenale eindsprint Bol

Het was drie weken geleden dat de Amerikaanse, die tijdens de Spelen in Tokio een wereldrecord vestigde op de 400 meter horden, haar rentree maakte. Daar maakte zij wel de indruk klaar te zijn voor de Spelen. In gesprek met het medium Letsrun.com zegt McLaughlin dat zij zich op een onderdeel wil focussen. Namelijk de horden.
"Het is zeker een mogelijkheid in de toekomst, maar na mijn blessure wil ik goed terugkomen. Ik ga focussen op één onderdeel en dat zo goed mogelijk doen. Ik ben erg vertrouwd met de 400 meter horden”, aldus McLaughlin.
picture

WK atletiek | “Ik ben superblij, dit is ongelooflijk” - Eerste woorden Femke Bol als wereldkampioene

Ieder 'atletiekspoor' ontbrak

In 2022 zag de atletiekwereld McLaughlin voor het laatst echt schitteren. Ze liep toen op het WK het wereldrecord aan flarden met een tijd van 50,68 seconden. Femke Bol werd tweede met een achterstand van een kleine twee seconden. Daarna werd het akelig stil rondom de Amerikaanse atlete. Sterker nog, ze kwam niet meer in actie op de 400 meter horden. In 2023 kwam ze maar vijf keer in actie en dat was alleen op de 400 meter sprint.
Eigenlijk ontbrak ieder ‘atletiekspoor’ van haar. Ze leek vooral bezig met een eigen boek te promoten, dat gaat over angst en de hulp van god. Maar dit weekend liet zij tijdens een race in Los Angeles zien best wel weer de ‘oude’ McLaughlin te kunnen zijn. Ze liep daar namelijk een tijd van 22.07 seconden op de 200 meter. Een persoonlijk record.
picture

WK atletiek | Na Sifan Hassan valt ook Femke Bol onderweg naar goud - Drama in Boedapest

Goede band tussen Bol en McLaughlin

In ieder geval kan Bol haar borst nat maken voor donderdag 8 augustus. Dan is namelijk tijdens Paris 2024 de olympische finale van het hordenlopen op de 400 meter. Overigens zou de Nederlandse het alleen maar toejuichen als haar rivale meedoet.  "Ik heb een goede band met Sydney. Ik hoop dat ik komende zomer weer tegen haar mag racen”, zei ze eerder dit jaar tegenover NUSport.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie