Dat de marathon plaatsvindt in Sapporo is geen toeval. Normaal gesproken is het in de meer noordelijk gelegen stad een stuk koeler dan in Tokio. Helaas voor de loopsters is het ongewoon warm in Sapporo en staat hen alsnog een loodzware wedstrijd te wachten.
Nederland wordt vertegenwoordigd door Andrea Deelstra en Jill Holterman. De Nederlandse ploeg heeft, net als de concurrentie, allerlei voorbereidingen getroffen om de hitte de baas te zijn.

Klimaatkamers

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Belarussische atlete Tsimanouskaya wil uitkomen onder Poolse vlag
19/08/2021 OM 13:05
Er is getraind in klimaatkamers en er zijn speciale hulpmiddelen bedacht om de loopsters zo goed mogelijk te koelen. Er wordt ijs in sokken, petten en vesten gestopt om de atleten zo veel mogelijk bescherming te bieden tegen de temperaturen.
De marathon wordt dit jaar dus niet alleen beslist op wie intrinsiek de beste loopster is. Atleten die van nature goed tegen hitte kunnen, zullen in het voordeel zijn. Een verrassende winnaar is heel goed mogelijk en het aantal uitvallers gaat ongetwijfeld bovengemiddeld hoog zijn.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Poolse speerwerpster veilt zilveren plak om hartoperatie baby mogelijk te maken
18/08/2021 OM 09:32
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Franse marathonloper verdedigt zich voor omstoten flesjes water
10/08/2021 OM 09:45