Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Anouk Vetter aan kop na eerste dag zevenkamp

Sander Grasman

Geupdate 05/08/2021 om 04:12 GMT+2

Anouk Vetter kende een uitstekende eerste dag van de zevenkamp en voert het klassement na vier onderdelen zelfs aan. Emma Oosterwegel steeg boven zichzelf uit met drie persoonlijke records.

Tokyo 2020 | Nederlandse atleten beginnen goed aan de zevenkamp

VETTER

Vetter zette al meteen de toon op de 100 meter horden. Haar eindtijd van 13.09 betekende een persoonlijk record voor de Amsterdamse. In de volgende onderdelen hield ze die goede lijn vast. Op het hoogspringen bleef ze slechts 1 centimeter af van haar persoonlijk record. Bij het kogelstoten leek de motor even te haperen, maar bij haar tweede poging schoot ze uit haar slof. Het was goed voor de tweede score op het onderdeel.

KOPPOSITIE

Op het slotonderdeel van dag één moest Vetter de snelle Spaanse Maria Vicente laten lopen, maar haar eigen 23.81 was alsnog goed voor de derde tijd van allemaal. Daarmee sprong ze in het algemeen klassement over Nafissatou Thiam. Thiams landgenote Noor Vidts, die en passant ook drie persoonlijke records verbrak, ging haar ook voorbij. Beide Belgische atleten volgen op korte afstand van Vetter.
picture

Tokyo 2020 | Anouk Vetter naar 2e plek op zevenkamp na kogelstoten

OOSTERWEGEL

Emma Oosterwegel vinden we na deze eerste dag terug op de elfde plaats, zes posities voor Nadine Broersen. De 23-jarige Oosterwegel verbeterde zichzelf op beide loopnummers en het hoogspringen. Alleen bij het kogelstoten bleef ze ver verwijderd van haar eigen topscore.

JOHNSON-THOMPSON

De kansen voor de mondiale nummer 1, de Britse Katarina Johnson-Thompson, zijn al verkeken. Op de 200 meter schoot het in de bocht in haar hamstring. Ze liep uiteindelijk de race nog wel uit, maar werd gediskwalificeerd, omdat ze in een andere baan terecht was gekomen.
picture

Tokyo 2020 | Emma Oosterwegel verbetert drie PR's op eerste dag van zevenkamp

DAG 2

Komende nacht om 2:40 uur beginnen de atleten met het verspringen. Op dit onderdeel zal Vetter de schade moeten zien te beperken, maar mocht ze daarin slagen zou ze bij het daaropvolgende speerwerpen juist weer wat marge moeten kunnen nemen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie