Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Brons! Femke Bol snelt naar derde plaats op 400 meter horden

Maurits ten Kate

Geupdate 04/08/2021 om 06:00 GMT+2

Femke Bol heeft olympisch brons veroverd op de 400 meter horden. De Amersfoortse liep met 52.03 een Europees record, maar moest de Amerikanen Sydney McLaughlin en Dalilah Muhammad voor zich dulden.

Tokyo 2020 | Bol verovert brons op 400 meter horden

Brons

Voorafgaand aan de finale waren de kenners het erover eens dat brons het hoogst haalbare was voor de Nederlandse. Ondanks dat Bol dit seizoen het ene nationale record na het andere verpulverde en in de Diamond League bijna onklopbaar was, bleken haar Amerikaanse concurrenten in de series een stuk sneller te zijn dan verwacht. Vooral McLaughlin liep in de series indrukwekkende tijden en dus werd de hoop op een nieuwe gouden atletiekmedaille wat ijdeler.
picture

Tokyo 2020 | Femke Bol neemt bronzen medaille in ontvangst na derde plek

Wereldrecord

De Amerikanen zetten hun vorm door in de finale. Mclaughlin sprong over elke horde alsof die er niet stond en liep een nieuw wereldrecord: 51.46. Daarmee volgde de Amerikaanse het goede voorbeeld van Karsten Warholm op, die gisteren ook een wereldrecord liep op de 400 meter horden bij de mannen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie