Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Dafne Schippers ternauwernood door in series, Samuel niet van start

Sander Grasman

Geupdate 02/08/2021 om 08:56 GMT+2

Dafne Schippers is er slechts ternauwernood in geslaagd om de halve finales op de 200 meter te bereiken. Ze hield op de finish maar één honderdste over. Jamile Samuel ging net als in de 100 meter ook nu niet van start.

Tokyo 2020 | Dafne Schippers zet slechts derde tijd neer in haar serie

SCHIPPERS

Dafne Schippers liet verstek gaan op de 100 meter om zich volledig te richten op de estafette en de 200 meter. Op dat laatste nummer ging het vannacht bijna mis in de series. In haar race was Shelly-Ann Fraser-Pryce veruit de snelste. Bijna een seconde achter de Jamaicaanse kwam Schippers als derde over de finish. Bijna was de Duitse Lisa Marie Kwayie Schippers nog voorbij gestoken. De Utrechtse hield een honderdste van een seconde over.

SAMUEL

Vlak voor de start van haar series kwam het nieuws naar buiten, dat Jamile Samuel net als op de 100 meter ook vandaag op de 200 meter niet van start zal gaan. De Atletiekunie laat weten dat Samuel kampt met een lichte blessure en men geen risico wil nemen met het oog op de estafette.

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie