De Cubanen rekenden zich al enigszins rijk, toen Tentoglou een aanloop nam voor zijn laatste poging. De twee stonden al bijna de hele wedstrijd bovenaan, maar zagen tot hun schrik dat Tentoglou zijn beste poging tot dan toe met meer dan een kwart meter verbeterde.
Met 8,41 meter evenaarde hij de afstand van Echevarria, maar omdat de tweede beste sprong van de Griek beter was dan die van de Cubaan ging het goud naar de Europeaan.

BLESSURES

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Belarussische atlete Tsimanouskaya wil uitkomen onder Poolse vlag
19/08/2021 OM 13:05
Het was een extra hard gelag voor de twee Cubanen, omdat zij door blessures geen kans hadden op hun beurt weer over Tentoglou heen te springen. Echevarria begon nog wel aan een laatste sprong, maar moest die al halverwege staken met een hamstringblessure. Ook Masso had al enkele sprongen laten lopen.
De ontknoping was niet zo dramatisch en emotioneel als bij het verspringen, maar alsnog voel je tijdens het bekijken van de video de emotie onder de medaillewinnaars in wording. Tentoglou lijkt zo verbaasd en geroerd door de uitkomst dat hij zijn winst amper durft te vieren.

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Poolse speerwerpster veilt zilveren plak om hartoperatie baby mogelijk te maken
18/08/2021 OM 09:32
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Franse marathonloper verdedigt zich voor omstoten flesjes water
10/08/2021 OM 09:45