Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Jamile Samuel meldt zich ook af voor voorrondes estafette

Sander Grasman

Geupdate 04/08/2021 om 11:33 GMT+2

Nadat ze zich eerder al had teruggetrokken voor de 100 en 200 meter, heeft atlete Jamile Samuel zich nu ook afgemeld voor de voorrondes van de estafette. Ze blijft hoop houden in actie te kunnen komen in een eventuele finale.

Jamile Samuel 4x100 meter Olympics

Foto: Getty Images

Samuel plaatste in de Nederlandse ochtend op Instagram een bericht waarin ze aankondigde dat ze niet kan uitkomen in de voorrondes van de 4x100 meter estafette. De zevenvoudig Nederlands kampioene schrijft dat ze in een training twee dagen voor de start van de Olympische Spelen een pijnscheut in haar hamstring voelde. Ze hoopte dat die pijn zou wegtrekken, maar tot op heden is dat niet gebeurd.

HOOP OP FINALE

De atlete houdt hoop dat ze in een eventuele finale wel in actie zou kunnen komen, maar hoe realistisch die hoop is, valt te betwijfelen. Mocht de finale ook niet haalbaar blijken, dan vallen niet alleen de Spelen van de 29-jarige sprintster definitief in duigen, maar lopen ook de kansen van de Nederlandse ploeg een deuk op. De Amsterdamse is al jaren een vaste waarde binnen het viertal en had zich met Dafne Schippers en Marije van Hunenstijn voor de individuele afstand geplaatst.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie