Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Nadine Visser plaatst zich voor de finale van de 100 meter horden

Mathieu Hilgersom

Geupdate 01/08/2021 om 17:22 GMT+2

Nadine Visser heeft zich zondag knap geplaatst voor de finale van de 100 meter horden. De Nederlandse finishte in haar halve finale als derde, maar mag als één van de tijdsnelsten toch door naar de eindstrijd.

Tokyo 2020 | Halve finale 100 meter horden vrouwen

De Nederlandse was met 12,63 sneller dan in haar serie, toen ze 12,72 klokte. Bovendien liep ze slechts 0,01 seconden minder snel dan haar persoonlijk record.
Jasmine Camacho - Quinn realiseerde de snelste tijd in de halve finale: 12,26. Dit betekende een nieuw olympisch record. Ook zaterdag was de vrouw uit Puerto Rico met 12,41 de snelste. Camacho-Quinn is daarmee de topfavoriet voor de finale. Visser zette de zesde tijd van de dag neer. De finale is maandag vanaf 4.50 uur.

Nick Schmidt redt het niet

Helaas lukte het Nick Schmidt niet om de finale te bereiken op de 400 meter horden. In de tweede halve finale finishte hij als zevende met 49,35; zijn beste tijd van dit seizoen. In de laatste meters zakte hij vanuit baan 2 weg naar achteren. De Noor Karsten Warholm plaatste zich met 47,30 als eerste voor de eindstrijd op dinsdag.

Nieuw wereldrecord Rojas

Yulimar Rojas verbeterde op magistrale wijze het wereldrecord bij het hinkstapspringen. De Venezuelaanse had met 15,41 meter al het olympische record te pakken, maar verbeterde in haar laatste poging ook het wereldrecord uit 1995. Ze kwam tot 15,67 meter. Het leverde automatisch goud op voor de favoriet. Patricia Mamona uit Portugal pakte het zilver met 15,01 meter. De Spaanse Ana Peleteiro (14,87 meter) greep het brons.
picture

Tokyo 2020 | Wereldrecord hink-stap-sprong uit 1995 verbroken

Bij het hoogspringen werden er twee gouden medailles vergeven. Gianmarco Tamberi (Italië) en Mutasz Essa Barshim (Qatar) bleven allebei steken op 2,37 meter. Omdat ze niet kozen voor een jump-off, kregen ze allebei goud. Ook Maksim Nedasekau uit Wit-Rusland kwam tot 2,37, maar had daar meer pogingen voor nodig. Hij werd daarvoor beloond met brons.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie