Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Vrouwen naar 4x400 meter finale dankzij ontketende Bol

Maurits ten Kate

Geupdate 05/08/2021 om 13:49 GMT+2

De vrouwen 4x400 meter estafetteploeg heeft zich dankzij een geweldige inhaalrace van Femke Bol als tijdsnelste geplaatst voor de finale. De Nederlanders liepen in 3.24.01, een nieuw Nederlands record. Zaterdag rond de klok van 14:30 wordt de finale gelopen.

Tokyo 2020 | Vrouwen naar 4x400 meter finale dankzij ontketende Bol

Bol redt Nederland

Voor Nederland liepen Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Laura de Witte en Femke Bol. Klaver kwam als derde door bij de eerste wissel, maar daarna zakte het tempo weg bij de Nederlandse ploeg. Zowel Lisanne als Laura de Witte kwamen als zesde door, en dus moest Femke Bol aan een enorme inhaalrace beginnen om Nederland in de finale te brengen, en dat deed ze. Mede door een imponerende laatste 100 meter kwam Bol als vierde over de finish in een nieuw nationaal record.

Hail to the Bol, Baby!

De dames zagen pas relatief laat dat ze zich hadden geplaatst voor de finale, en na afloop was Lisanne de Witte Bol zeer erkentelijk voor haar inhaalrace.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie