Ujah, Zharnel Hughes, Richard Kilty and Nethaneel Mitchell-Blake waren dicht bij olympisch goud op het belangrijkste estafettenummer, maar blijven nu dus zelfs helemaal met lege handen achter.
De Britse formatie leek zelfs lange tijd op weg naar goud, maar slotloper Mtchell-Blake moest toezien hoe de Italianen in de laatste meters langszij kwamen en met een honderdste van een seconde verschil eerder over de finish kwamen.

Tokyo 2020 | Nogmaals atletiekgoud Italiaanse mannen

Atletiek
Turnen | Biles vertelt dat ze goed herstellende is van vervelende ‘twisties’
20/08/2021 OM 13:28

SPIJT

Ujah zegt niet bewust een verboden middel gebruikt te hebben, maar heeft zich inmiddels wel neergelegd bij de uitspraak van het CAS. Hoewel hij zijn positieve test wijdt aan een vervuild supplement, toont hij zich wel rouwig naar zijn teamgenoten, die nu dus hun gewonnen medaille moeten inleveren: "Ik zal hier de rest van mijn leven spijt van hebben", liet de sprinter optekenen in een door de Engelse atletiekbond naar buiten gebracht statement.
Door de diskwalificatie van de Britse ploeg, schuiven de viertallen van Canada en China een plekje op, waarbij het zilver nu naar de Noord-Amerikanen gaat en de Aziaten hun bronzen medaille zullen krijgen toegestuurd.
Atletiek
Turnen | Biles vertelt dat ze goed herstellende is van vervelende ‘twisties’
20/08/2021 OM 13:28
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Belarussische atlete Tsimanouskaya wil uitkomen onder Poolse vlag
19/08/2021 OM 13:05