Getty Images

Straks op Eurosport: EK Atletiek met Dafne Schippers

Straks op Eurosport: EK Atletiek met Dafne Schippers
By Eurosport

The 10/08/2018 at 18:01Bijgewerkt The 10/08/2018 at 18:42

Vanavond staat Eurosport volledig in het teken van het EK Atletiek in Berlijn. Vanaf 19.15 zie je op Eurosport 1 en eurosport.nl LIVE alle gebeurtenissen vanuit het Olympisch Stadion in de Duitse hoofdstad. Er komen meerdere Nederlanders in actie, met daarbij ook de grand dame van de Nederlandse atletiek, Dafne Schippers.

Koen Smet

Maar voor Schippers in actie komt zien we eerst nog een andere Nederlander, namelijk Koen Smet in de tweede halve finale van de 110m horden bij de mannen. Als Koen zich weet te plaatsen (dat doet hij door bij de eerste twee te eindigen in zijn race óf één van de twee snelste renners van alle halve finales bij elkaar te zijn) komt hij vanavond nog een keer in actie, om 21.35 in de finale, op de 110m horden dus.

Halve finales 200m vrouwen

Vanaf 19.45 is het tijd voor de 200m bij de vrouwen, als de halve finales op het programma staan. Hier vinden we twee Nederlandse dames in het deelnemersveld, Jamile Samuel en Dafne Schippers. Samuel komt in de tweede halve finale in actie en Schippers zien we in de derde halve finale op de baan komen. Schippers is regerend wereldkampioen op deze afstand.

Meerkamp

Bij de meerkamp vrouwen staat er een iets langere afstand op het programma, namelijk de 800m bij de vrouwen, tevens het afsluitende onderdeel op de meerkamp. Hier komt Anouk Vetter in actie. Zij staat als vierde op de ranglijst van de meerkamp, maar lijkt kansloos voor een medaille, aangezien ze dan vijf seconden goed moet maken op de nummer drie, de Duitse Carolin Schäfer, normaal sterker op dit onderdeel. De leiding op de meerkamp is in handen van de Belgische Nafissatou Thiam, regerend Olympisch en wereldkampioen op dit onderdeel. De 800m begint om 20.20 uur en is - zoals alle atletiek - LIVE te zien op Eurosport 1 en eurosport.nl.

LIVE op de Eurosport Player: 7 EK’s in 10 dagen