Koen Smet
Maar voor Schippers in actie komt zien we eerst nog een andere Nederlander, namelijk Koen Smet in de tweede halve finale van de 110m horden bij de mannen. Als Koen zich weet te plaatsen (dat doet hij door bij de eerste twee te eindigen in zijn race óf één van de twee snelste renners van alle halve finales bij elkaar te zijn) komt hij vanavond nog een keer in actie, om 21.35 in de finale, op de 110m horden dus.
Halve finales 200m vrouwen
Atletiek
Tokyo 2020 | Britse estafetteploeg moet definitief medaille inleveren vanwege positieve dopingtest
15/04/2022 OM 09:04
Vanaf 19.45 is het tijd voor de 200m bij de vrouwen, als de halve finales op het programma staan. Hier vinden we twee Nederlandse dames in het deelnemersveld, Jamile Samuel en Dafne Schippers. Samuel komt in de tweede halve finale in actie en Schippers zien we in de derde halve finale op de baan komen. Schippers is regerend wereldkampioen op deze afstand.
Meerkamp
Bij de meerkamp vrouwen staat er een iets langere afstand op het programma, namelijk de 800m bij de vrouwen, tevens het afsluitende onderdeel op de meerkamp. Hier komt Anouk Vetter in actie. Zij staat als vierde op de ranglijst van de meerkamp, maar lijkt kansloos voor een medaille, aangezien ze dan vijf seconden goed moet maken op de nummer drie, de Duitse Carolin Schäfer, normaal sterker op dit onderdeel. De leiding op de meerkamp is in handen van de Belgische Nafissatou Thiam, regerend Olympisch en wereldkampioen op dit onderdeel. De 800m begint om 20.20 uur en is - zoals alle atletiek - LIVE te zien op Eurosport 1 en eurosport.nl.
LIVE op de Eurosport Player: 7 EK’s in 10 dagen
Van donderdag 2 tot en met zondag 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn maar liefst zeven EK's - atletiek, zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen - tegelijkertijd gehouden, onder de noemer European Championships. Elke sport, elke seconde en elke baan van dit nieuwe mega-sportevenement is te volgen op de Eurosport Player, live én on demand. Dus, wil je geen demarrage, hole-in-one, sprint of duik missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Atletiek
Turnen | Biles vertelt dat ze goed herstellende is van vervelende ‘twisties’
20/08/2021 OM 13:28
Atletiek
Turnen | Biles vertelt dat ze goed herstellende is van vervelende ‘twisties’
20/08/2021 OM 13:28