Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Atletiek | Abdi Nageeye maakt vroegtijdig einde aan marathon - stapt uit de wedstrijd

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/08/2023 om 09:22 GMT+2

Abdi Nageeye is er niet in geslaagd zijn rol als een van de favorieten voor de wereldtitel op de marathon in Budapest waar te maken. De Nederlander gaf er na 25 kilometer, net na een verzorgingsmoment op de brug van Pest terug naar Buda de brui aan. Op de Olympische Spelen in Tokio in 2021 veroverde Nageeye nog de zilveren medaille.

WK Atletiek | Abdi Nageeye maakt vroegtijdig einde aan marathon - stapt uit de wedstrijd

Vanwege de hitte, in de middag worden er temperaturen tot 35 graden verwacht in de Hongaarse hoofdstad, vond de marathon al zeer vroeg in de ochtend plaats. Om zeven uur werd het startschot gegeven voor de 42 kilometer en 195 meter.
Nageeye hield zich de hele eerste helft van de wedstrijd schuil in de buik van de kopgroep, om uit de wind te blijven en energie te besparen. Na het verzorgingsmoment rond 24 kilometer wedstrijd kwam de Nederlander op achterstand van de kopgroep te liggen, even later was in een indrukwekkend camerashot op de brug tussen Buda en Pest te zien dat hij aan de andere zijde van de looprichting wandelde en een eind maakte aan zijn marathon. Waarom is nog niet duidelijk.
Victor Kiplangat won uiteindelijk de marathon. De Ugandees nam op dezelfde brug definitief afstand van de Ethiopiër Leul Gebresilase. Kiplangat liep uiteindelijk een tijd van 2 uur, 8 minuten en 52 seconden. De Israëlier Maru Teferi werd uiteindelijk tweede, want hij klopte Gebresilase na een prachtige sprint.
picture

WK Atletiek | Victor Kiplangat kraait victorie op marathon, sprint voor zilveren medaille

Waar kijk je?

Ook de laatste dag van de wereldkampioenschappen atletiek zijn te volgen via Eurosport en discovery+. In de avond staat een geweldig slotprogramma op het menu, dus mis niets!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie