Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Atletiek | “Dit WK heeft me iets belangrijks geleerd” – Sifan Hassan na zilver op 5.000 meter

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 27/08/2023 om 11:33 GMT+2

Bijna had ze het goud te pakken op de 5.000 meter: Sifan Hassan moest in een prangende eindsprint enkel de Keniaanse Faith Kipyegon voor haar laten. Na de valpartij op de 10.000 meter was er nog één kans om goud mee te nemen vanuit Hongarije, maar Hassan slaagde daar helaas niet in. Achteraf stond ze Eurosport te woord.

WK Atletiek | “Dit WK heeft me iets belangrijks geleerd” – Sifan Hassan na zilver op 5.000 meter

Het eindverdict van Hassan op het WK Atletiek in Budapest was duidelijk: brons op de 1.500 meter en zilver op de 5.000. Telkens kwam ze nipt tekort om de verschroeiende versnelling te plaatsen in de finale. Toch was ze absoluut niet teleurgesteld.
“Het is een geweldig WK geweest, want ik kwam hier naartoe zonder zelfvertrouwen”, vertelde Hassan. “Na de London Marathon trainde ik maanden niet. Mijn coach zei me dat ik goed in orde was, maar ik had er zelf geen vertrouwen in.”
Dus leerde de Nederlandse zichzelf een wijze les: “De meesten komen naar een kampioenschap en worden moe naarmate de wedstrijden vorderen. Ik werd gewoon iedere wedstrijd beter dan de vorige en dat leerde me iets belangrijks, namelijk dat ik het vertrouwen moet hebben dat ik gedurende een kampioenschap verbeter.”
picture

WK Atletiek | Sifan Hassan pakt zilver op 5.000 meter - enkel Faith Kipyegon is sneller

Paris 2024

Of het ook vertrouwen geeft voor de Olympische Spelen in Parijs, die volgend jaar plaatsvinden? “Dit is geweldig. Voor Tokio trainde ik echt hard, maar hier heb ik me iedere race energieker gevoeld dan daar.”
“Één probleempje is er”, lachte Hassan. “Dat is dat ik in Tokio beter in vorm was dan nu. Het geeft me veel vertrouwen, want ik wil nu weer eens zien waar ik sta als ik me echt kan focussen en hard ga trainen. Dan gaan we zien wat vrouwen kunnen. Ik denk dat we de wereld gaan domineren!”
picture

WK atletiek | Sifan Hassan komt ten val tijdens slotfase 10.000 meter - zilveren medaille verspeeld

Waar kijk je?

Ook de laatste dag van de wereldkampioenschappen atletiek zijn te volgen via Eurosport en discovery+. In de avond staat een geweldig slotprogramma op het menu, dus mis niets!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie