Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Atletiek | Ethiopische Shankule verslaat landgenote Gebreslase op de marathon

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/08/2023 om 14:09 GMT+2

Op het WK Atletiek was de Ethiopische Beriso Shankule haar landgenote Gotytom Gebreslase te snel af op de marathon. In de finale plaatste Shankule een versnelling waarop Gebreslase het antwoord schuldig moest blijven. De winnares liep een tijd van 2 uur, 24 minuten en 23 seconden, elf seconden sneller dan de nummer twee.

WK Atletiek | Ethiopische Shankule verslaat landgenote Gebreslase op de marathon

De grote afwezige op de marathon bij de vrouwen was natuurlijk de Nederlandse Sifan Hassan. Zij zet alles op de baanonderdelen tijdens dit wereldkampioenschap atletiek in de Hongaarse hoofdstad Budapest en komt later vanavond in actie tijdens de finale van de 5.000 meter.
Hassan won eerder dit jaar de London Marathon na een miraculeuze comeback; meerdere krampaanvallen en het missen van een waterfles deerden haar destijds niet op weg naar de zege, in een tijd van 2 uur, 18 minuten en 33 seconden. Bijna zes minuten sneller dus dan Shankule, later dit jaar loopt Hassan op 8 oktober de Chicago Marathon.
picture

London marathon | Bekijk in samenvatting knotsgekke race Sifan Hassan - van rekken tot drinkfles

Waar kijk je?

Het WK atletiek in Boedapest vindt plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dit evenement live volgen op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie