Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK atletiek | Mondo Duplantis wint voor de tweede keer WK-goud en blijft de wereld verbazen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/08/2023 om 09:17 GMT+2

Armand ‘Mondo’ Duplantis heeft gedaan wat iedereen verwachtte. En dat maakt het des te knapper. De Zweed werd voor de tweede keer in zijn loopbaan wereldkampioen polsstokhoogspringen. Er stond bij het WK atletiek in Budapest geen enkele maat op hem. Een sprong van 6.10 meter was de winnende.

WK atletiek | Mondo Duplantis wint voor de tweede keer WK-goud en blijft de wereld verbazen

De vraag was niet of Duplantis zou winnen, maar met welke hoogte. Tot de 6 meter ging de concurrentie met hem mee, daarna had de Zweed vrij spel. EJ Obiena, Kurtis Marschall en Chris Nilsen haakten op die hoogte stuk voor stuk af.
Duplantis wist op dat moment dat de winst al binnen was. Reden om een poging te wagen zijn goud te omlijsten met een nieuw wereldrecord. Dat bleek iets te veel van het goede. De Zweed, die zelfs door enkele rivalen als een soort idool wordt beschouwd, deed drie pogingen op 6.23 meter.

Tweede olympisch goud bij Paris 2024?

Dat bleek helaas iets te veel van het goede, waardoor het bij een gouden medaille blijft en een nieuw wereldrecord nog eventjes moet wachten. Aangezien Duplantis nog altijd 23 jaar jong is, kan het gezien zijn status haast niet anders of dat springt hij op termijn alsnog.
Los van een nieuw wereldrecord staat Paris 2024 met een dikke, vette vilstift omcirkeld in de agenda van Duplantis. Hij hoopt in Parijs aan zijn tweede WK-goud ook een tweede olympische gouden medaille toe te voegen.

WAAR KIJK JE?

Het WK atletiek in Boedapest vindt plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dit evenement live volgen op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie