Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK atletiek | Noah Lyles maakt hattrick compleet met gouden medaille op 100 meter estafette

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/08/2023 om 09:15 GMT+2

Noah Lyles heeft in Budapest gedaan waar hij voor kwam. De Amerikaan verlaat het WK atletiek met drie gouden medailles en als drievoudig wereldkampioen. Lyles was al in bezit van goud op de dubbel, bestaande uit de 100 en 200 meter, en sloeg zaterdag met Team USA ook nog eens toe op de 100 meter estafette. Italië werd tweede, Jamaica ging als derde rond.

WK atletiek | Noah Lyles maakt hattrick compleet met gouden medaille op 100 meter estafette

De 100 meter estafette is altijd een supersnel en chaotisch onderdeel, waarop van alles fout kan gaan, en dat gebeurde zelfs bij Team USA bijna, want het scheelde weinig of de voorlaatste wissel was in de soep gelopen. Het ging maar nipt goed, anders had Lyles niet eens aan zijn 100 meter kunnen beginnen.
Dat is echter snel vergeten, nu Lyles historie heeft geschreven door een hattrick aan gouden medailles te scoren. Wat niet wordt vergeten, is de manier waarop Lyles over de finish kwam. Hij maakte een gebaar met drie vingers, om uit te beelden dat dit inderdaad zijn derde gouden plak betreft.
picture

WK Atletiek | De dubbel is binnen voor Noah Lyles - Na 100 meter nu ook goud op 200 meter

Paris 2024 en jacht op Bolt

Usain Bolt deed namens en met Jamaica hetzelfde tijdens de Zomerspelen van 2008, 2012 en 2016 en Lyles wil niks liever dan tijdens Paris 2024 in zijn voetsporen treden.
Of dat lukt, weten we volgend jaar als er een nieuwe krachtmeting gepland staat in de Franse hoofdstad met olympische medailles op het spel.
picture

WK Atletiek | Noah Lyles maakt zijn eigen woorden waar, wereldkampioen 100m

WAAR KIJK JE?

Het WK atletiek in Budapest vindt plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dit evenement live volgen op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie