Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Atletiek | Sifan Hassan pakt zilver op 5.000 meter - enkel Faith Kipyegon is sneller

Matthijs Klerkx

Geupdate 26/08/2023 om 21:32 GMT+2

Op het WK Atletiek in Budapest pakte Sifan Hassan de zilveren medaille op de 5.000 meter. Net als op de 10.000 meter - al ging de Nederlandse daar nog zelf tegen de grond - was de Keniaanse Faith Kipyegon haar te snel af. Dat betekent een WK zonder gouden medailles voor Hassan.

WK Atletiek | Sifan Hassan pakt zilver op 5.000 meter - enkel Faith Kipyegon is sneller

In de series had Hassan de toon gezet door vrijwel haar gehele 5.000 meter op kop te lopen en het tempo zo hoog te houden dat iedereen naar adem snakte. In de finale was haar aanpak logischerwijs anders: ze zette zich rond tiende positie, uit de wind.
Daardoor kwam het aan op de eindsprint, waarin de Keniaanse Kipyegon opnieuw de snelste bleek. Eerder werd Hassan ook al door haar geklopt op de 10.000 meter, in de eindsprint waarbij Hassan kort voor de meet viel.
Eerder op de avond was het allemaal succesvol begonnen voor TeamNL. De mannenploeg op de 4x400 meter estafette plaatste zich verrassend genoeg voor de finale. Slotloper Isaya Klein Ikkink bracht Nederland als vierde binnen in de tweede halve finale, in een tijd die goed genoeg was om de eindstrijd te bereiken.
picture

WK Atletiek | Nederlandse estafetteploeg naar finale op 4x400 meter

Bol, altijd maar Bol

Ook de vrouwenestafetteploeg op dezelfde afstand slaagde even later in de opdracht een plaatsje voor de finale te bemachtigen. Lieke Klaver was afwezig, zij zou later op de avond nog aantreden in de 4x100 meter estafette.
Wie er wel bij was, was natuurlijk Femke Bol. Ze won natuurlijk eerder deze week al de 400 meter horden met overmacht en deed nu haar reputatie als alleskunner opnieuw eer aan door de Nederlandse dames naar de derde plaats te loodsen, goed voor rechtstreekse plaatsing voor de finale.
picture

WK Atletiek | Femke Bol loodst estafetteploeg naar finale op 4x400 meter

Waar kijk je?

Ook op de slotdag van het WK Atletiek volg je alles bij Eurosport en discovery+. Zitten er nog medailles in voor TeamNL? Wie weet, want met Abdi Nageeye, Femke Bol en Lieke Klaver staan er opnieuw wereldtoppers aan de start!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie