Het trio bestaande uit Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen mag zich met recht een veelvraat noemen, want alle grote prijzen zijn momenteel in het bezit van de Nederlanders. Zoals je kunt zien, mochten ze starten in de regenboogtrui, het olympisch goud ligt ook al in de kluis en daar komt de Europese titel nog eens bovenop.
Er stond in het Zwitserse Grenchen wat prestige op het spel, met als doel het terugveroveren van de Europese kampioenstrui en al snel was duidelijk dat de missie succesvol zou zijn. De finale kwam nogal moeilijk op gang en bij de derde poging sneden de Fransen zichzelf in de vingers door opnieuw in de fout te gaan.
Als gevolg hiervan bedroeg de marge al bij het eerste meetpunt meer dan een seconde. Oftewel: dan kun je het de beste teamsprinters van de niet meer moeilijk maken en is de strijd verloren. Het was slechts een kwestie van finishen om het Wilhelmus te mogen horen. Dat lukte uiteraard.
Baanwielrennen
Kop over Kop | Wie moet coach worden van de baansprinters? "De grote mannen willen een jaknikker"
GISTEREN OM 12:08
Aangezien Nederland niet tot het uiterste hoefde te gaan, stond er met 42.302 geen superscherpe tijd op de klok, maar dat hoefde ook niet. De spanning was er al vanaf.

WAAR KIJK JE?

Je kunt het gehele EK baanwielrennen terecht bij Eurosport en het evenement is zelfs geheel reclamevrij te zien op discovery+. Het deskundige commentaar wordt van 5 tot en met 9 oktober verzorgd door Jan Hermsen en Nick Stöpler. De uitzending begint iedere dag om 18:00 uur en je hoeft geen finale of medaille te missen!
Liefhebbers van baanwielrennen komen de komende tijd sowieso volop aan hun trekken, want na het EK volgt later deze maand uiteraard het WK en tenslotte beleeft de nieuwe UCI Track Champions League zijn première.
Baanwielrennen
UCITCL | Lavreysen niet teleurgesteld na verlies - “Heb nog steeds de regenboogtrui"
03/12/2022 OM 22:51
Baanwielrennen
UCITCL | Lavreysen niet teleurgesteld na verlies - “Heb nog steeds de regenboogtrui"
03/12/2022 OM 22:50