Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Hetty van der Wouw stelden het goud in Grenchen op indrukwekkende wijze veilig door in de finale – tegen het misschien wel favoriete Duitsland – het tweede wereldrecord van de dag neer te zetten. De mondiale toptijd werd aangescherpt tot 46.551.
Daar hadden de Duitse vrouwen geen antwoord op, daar moest iedereen uit Europa het antwoord op schuldig blijven. En dus was dit wereldrecord niet alleen goed voor een notering in de boeken, maar stond er ook een gouden plak plus een kampioenstrui tegenover.
Goede timing kun je de sprintsters bepaald niet ontzeggen. Het nieuwe wereldrecord was zo’n twee tienden sneller dan het oude wereldrecord, dat slechts een paar uurtjes heeft gestaan. Braspennincx, Lamberink en Van der Wouw doken alweer onder hun eigen tijd en vormen een onverslaanbaar trio.
Baanwielrennen
Kop over Kop | Wie moet coach worden van de baansprinters? "De grote mannen willen een jaknikker"
GISTEREN OM 12:08

WAAR KIJK JE?

Je kunt het gehele EK baanwielrennen terecht bij Eurosport en het evenement is zelfs geheel reclamevrij te zien op discovery+. Het deskundige commentaar wordt van 5 tot en met 9 oktober verzorgd door Jan Hermsen en Nick Stöpler. De uitzending begint iedere dag om 18:00 uur en je hoeft geen finale of medaille te missen!
Liefhebbers van baanwielrennen komen de komende tijd sowieso volop aan hun trekken, want na het EK volgt later deze maand uiteraard het WK en tenslotte beleeft de nieuwe UCI Track Champions League zijn première.
Baanwielrennen
UCITCL | Lavreysen niet teleurgesteld na verlies - “Heb nog steeds de regenboogtrui"
03/12/2022 OM 22:51
Baanwielrennen
UCITCL | Lavreysen niet teleurgesteld na verlies - “Heb nog steeds de regenboogtrui"
03/12/2022 OM 22:50