• Het EK Baanwielrennen is van 16 t/m 20 oktober live te zien bij Eurosport
Maar hoe een renner tot de finish komt is afhankelijk van vele beslissingen: het juiste verzet, de juiste aanval en op het juiste moment rust pakken. De wedstrijden zijn vaak kort en volgen elkaar snel op. Daarom is het fietsen op de Apeldoornse houten planken elke seconde spannend. Een dag baanwielrennen betekent dan ook een dag lang spektakel. Het Europese Kampioenschap in het Omnisport Apeldoorn is een must-watch voor de wielerliefhebber. Met Eurosport hoef je daar geen moment van te missen.
Het Nederlandse baanwielrennen is van het hoogste niveau. Als renners in Nederland meedoen om de prijzen behoren ze tot de wereldtop. Denk alleen al aan de bekende namen zoals Kirsten Wild of Theo Bos. Ook zijn de sprintkoningen weer van de partij: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli en Roy van den Berg stuwen elkaar naar hoge snelheden toe. Zowel individueel als in teamverband.
Europese Kampioenschappen
Dag 1 van het EK baanwielrennen: waar moet je op letten
16/10/2019 OM 14:13
Ook mogen we de fietsende weerman Jan-Willem van Schip niet vergeten. Te herkennen aan zijn boomlange lichaam, smalle stuur en ongefilterde uitspraken. Zijn resultaten spreken ook voor zich. Hij is namelijk ‘gewoon’ de huidige wereldkampioen puntenkoers.
Het gouden duo van het WK baanwielrennen in Polen, Kirsten Wild en Amy Pieters, gaat ook weer voor het hoogst haalbare op de houten planken van Apeldoorn dit Europees kampioenschap. Natuurlijk mogen we aanstormend talent - en broertje van - Sam Ligtlee niet vergeten. Hij kan zeker voor verassingen zorgen dit EK.
Het Europese Kampioenschap baanwielrennen belooft dus een spannend en mooi evenement te worden en is van start tot finish te volgen op de Eurosport Player. Het gehele programma is hier te bekijken.
EK Baanwielrennen op Eurosport Player
Het EK Baanwielrennen is elke dag live te zien op Eurosporten de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar www.eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Europese Kampioenschappen
EK baanwielrennen: bijrol Roy Eefting in finale afvalkoers
07/08/2018 OM 15:56