Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK baan | Braspennincx, Lamberink en Van der Wouw in finale teamsprint maatje te klein

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/08/2022 om 19:00 GMT+2

Het is de Nederlandse vrouwen op het onderdeel teamsprint niet gelukt om de Europese titel te prolongeren. Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink en Hetty van der Wouw waren een maatje te klein voor Duitsland, dat met 38.061 zo’n drie tienden sneller was dan het oranje trio.

EK baan | Braspennincx, Lamberink en Van der Wouw in finale teamsprint maatje te klein

Waar de mannen erin slaagde om hun zoveelste gouden plak in de wacht te slepen, was dit even eerder niet weggelegd voor de vrouwen. De oranje vrouwen moesten het dan ook opnemen tegen een supertrio.
Het is geen schande dat genoegen moest worden genomen met zilver. Helemaal onverwacht kwam het ook niet, aangezien wereldkampioen Duitsland zich onderweg naar de eindstrijd al de sterkste en snelste had getoond.
Die verhoudingen bleef in de finale ongewijzigd, wat duidelijk bleek toen Lea Sophie Friedrich het voorbereidende werk afmaakte dat was verricht door haar ploeggenoten.

WAAR KIJK JE?

Het Europees kampioenschap baanwielrennen is van donderdag 11 augustus tot en met dinsdag 16 augustus. Het hele EK in München is live te volgen via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie