Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK baanwielrennen | Emma Finucane klopt Lea Sophie Friedrich in sprintfinale

Mathieu Hilgersom

Geupdate 12/01/2024 om 21:20 GMT+1

Emma Finucane heeft vrijdag in Apeldoorn de Europese titel gepakt bij de vrouwen op de sprint. In de finale had de Britse slechts twee heats nodig tegen Lea Sophie Friedrich, die in de kwartfinale de Nederlandse Hetty van der Wouw had verslagen. Het betekende voor Finucane de tweede grote internationale titel nadat ze vorig jaar ook wereldkampioen was geworden in Glasgow.

EK baanwielrennen | Emma Finucane klopt Lea Sophie Friedrich in sprintfinale

Finucane was de hele dag oppermachtig. Ze was 's middags al de snelste in de kwalificatie en verloor tijdens het toernooi geen enkele heat.
In de troostfinale rekende Emma Hinze af met Mathilde Gros. De Duitse klopte de Française eenvoudig in twee heats. Beide keren koos Hinze voor een vroege aanval die door Gros niet gepareerd kon worden.

Mannen

Bij de mannen strijden zaterdag Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland tegen elkaar in de halve finale. Zij plaatsten zich vrijdag eenvoudig voor de laatste vier.
De eerste klopte de Brit Hamish Turnbull in de kwartfinale. Hoogland ontdeed zich van Rayan Helal uit Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Mikhail Yakovlev uit Israel en de Pool Mateusz Rudyk. Later op de avond volgt de finale.

Waar kijk je?

Het EK baanwielrennen in Apeldoorn is volledig live te volgen via Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Mis dan geen minuut van al het wielergeweld via discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie