Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK baanwielrennen | Ierse dames beleven zware valpartij na finish ploegenachtervolging

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/01/2024 om 13:14 GMT+1

De Ierse dames op de ploegenachtervolging vergeten hun eerste optreden in Apeldoorn vast niet snel. Al is het maar omdat er wat pleisters geplakt moesten worden. De Ierse dames kwamen na de finish behoorlijk hard ten val, maar gelukkig was van zware blessures geen sprake. Daardoor blijft Ierland tijdens het EK baanwielrennen kanshebber op een medaille.

EK baanwielrennen | Ierse dames beleven zware valpartij na finish ploegenachtervolging

De Ierse dames konden terugkijken op een behoorlijk goed optreden toen het na een zware inspanning alsnog misging. Tijdens het uitrijden (en -hijgen) reden Kelly Murphy en Lara Gillespie onbedoeld tegen elkaar aan, waarna zich een soort kettingreactie voordeed.
Drie van de vier rensters klapten uiteindelijk tegen het hout in Omnisport, waar deze dagen het EK wordt verreden. Hoewel het er misschien naar of eng uitziet en de rensters elkaar zelfs overrijden, vallen de gevolgen behoorlijk mee.
De Ierse dames melden zich donderdag weer in de baan voor een nieuwe achtervolging. Dan staat tegen Duitsland de strijd om een bronzen medaille op het programma.
picture

EK Baanwielrennen | Hoogland, Lavreysen en Van den Berg pakken goud – ruim de beste in teamsprint

Waar kijk je?

Het EK baanwielrennen in Apeldoorn is volledig live te volgen via Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Mis dan geen minuut van al het wielergeweld via discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie