Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | Lavreysen scoort met tweede plaats op keirin waardevolle punten

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/12/2021 om 21:58 GMT+1

Harrie Lavreysen is na een tweede plaats op de keirin nog maar één opdracht verwijderd van eindwinst in de UCI Track Champions League. Stefan Bötticher duwde zijn fiets net iets eerder over de finishlijn en mocht juichen. De Duitser liep ook nog eens drie punten in op de leider in het klassement.

UCITCL Londen | Lavreysen scoort met tweede plaats op keirin waardevolle punten

Lavreysen begon met veertien punten voorsprong aan de finale van de keirin, waarop hij het nog wel eens moeilijk heeft. Tijdens de eerste manche in Londen tikte Lavreysen als vierde aan. Dit keer schoot hij vanuit het achterveld snel naar voren om niet opgeslagen te komen zitten.
De Nederlander zat er inderdaad goed bij, maar moest zijn meerdere erkennen in het Duitse dubbelspel van Bötticher en Max Levy, die bezig is aan zijn laatste kunstje. Levy en Bötticher speelden het in de halve finale ook al handig. Het scheelt wellicht dat er straks op de sprint geen spelletjes gespeeld kunnen worden.

Fotofinish

Lavreysen ging tot zo’n beetje op de streep aan de leiding, maar de fotofinish maakte duidelijk dat de winst toch echt toekwam aan Bötticher. Niet voor niets noemde Lavreysen hem al vroeg in het toernooi zijn grote rivaal. De fotofinish maakte ook duidelijk dat Lavreysen drie punten moest inleveren.
Het goede nieuws is dat Lavreysen nog altijd elf punten voorsprong heeft en hij tot dusver op de sprint stukken dominanter is dan op de keirin. En hij hoeft niet eens te zegevieren om eindwinnaar te worden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie