Manchester | Sprint finale mannen

De eerste sprint finale bij de mannen werd gewonnen door de Brit Jason Kenny. Na de laatste dag zag de top-3 van het algemeen klassement er als volgt uit:
1. Jason Kenny
2. Jack Carlin
3. Robert Forstemann

Manchester | Archibald wint eliminatie-race

Tokio 2020
Olympische Spelen Tokyo 2020 | Wie stopt de Nederlandse baanwielrenmannen?
14/07/2021 OM 14:44
De Britse Katie Archibald heeft de eliminatie-race op de eerste dag gewonnen. De Britse eindigde in de finale met de Nederlandse Kirsten Wild.

Manchester | Archibald wint omnium

Na de eliminatierace schreef Archibald ook het omnium op haar naam. Tijdens de 20km punten race was zij wederom te sterk voor Wild, die op een tweede plaats eindigde.
Op de laatste dag hebben de Britse dames de 20 kilometer madison gewonnen. Dit betekende wederom een eerste plek voor de zeer sterke Katie Archibald, nu samen met Neah Evans. Op de laatste dag werd tevens het eindklassement duidelijk. De Britse dames waren sterk vertegenwoordigd met vier plekken in de top-5. De drie favorieten vormden uiteindelijk ook het podium. Kirsten Wild kwam helaas niet in de buurt van Archibald, die tijdens de zesdaagse te sterk was voor haar concurrentie. De top-3 ziet er als volgt uit:
1. Katie Archibald
2. Laura Kenny
3. Kirsten Wild

Manchester | 7,5km punten race

De Australiër Stephen Hall heeft de 7,5 kilometer punten race bij de mannen gewonnen op de eerste dag. Yoeri Havik was de eerste Nederlander, op een vijfde plek.

Manchester | Hayter wint madison

Ook bij de mannen waren de Britten sterk op de Madison. Op de eerste dag wonnen Steven Burke en Ethan Hayter de achtervolging.

Manchester | Finale madison achtervolging

De derde madison achtervolging van de zesdaagse is gewonnen door de Denen Marc Hester en Jesper Morkov.
Op de laatste dag hebben de Belgen Kenny de Ketele en Jules Hesters de team eliminatie gewonnen. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga eindigden als derde. De Nederlanders streden samen met de Belgen en de Nieuw-Zeelanders Shane Archbold en Aaron Gate om de eerste plek in het algemeen klassement.

Manchester | Laatste achtervolging

Tijdens de laatste achtervolging bleek wederom dat de Nederlanders het sterkste waren. Havik en Stroetinga wonnen het laatste onderdeel en zo de zesdaagse van Manchester. De top-3 zag er als volgt uit:
1. Yoeri Havik/Wim Stroetinga
2. Shane Archbold/Aaron Gate
3. Kenny de Ketele/Jules Hesters
De volgende zesdaagse is in Brisbane, van 12 tot en met 14 april.
Tokio 2020
Olympische Spelen Tokyo 2020 | Laatste kans op olympisch succes voor Kirsten Wild
14/07/2021 OM 14:37
Baanwielrennen
WK Baan | Lavreysen klopt Hoogland in verwachte sprintfinale
01/03/2020 OM 15:56