Het sprinttoernooi begint met tijdrit van 200 meter met een vliegende start. Toen van Loon in actie kwam, dook hij ver onder de snelste tijd van dat moment. Vele renners na hem beten zich stuk op de tijd van de 21-jarige Nederlander die een gemiddelde snelheid van boven de 74 kilometer per uur bereikte.
Uiteindelijk doken slechts vier mannen onder zijn tijd, waardoor hij als vijfde doorgaat naar de achtste finales die vandaag in de avondsessie verreden worden. Jack Carlin was in de kwalificatie het snelst.

500 meter

UCI Track Champions League
Baanwielrennen | Lavreysen wil titel verdedigen tijdens tweede editie UCI Track Champions League
19/09/2022 OM 13:41
Op de niet-olympische 500 meter tijdrit kwamen Kyra Lamberink en Steffie van der Peet in actie. Beide vrouwen wonnen gisteren nog zilver op de teamsprint. Op de 500 meter uit staande start ging het iets lastiger. Lamberink eindigde als achtste en kwalificeerde zich zo als laatste vrouw voor de finale in het avondprogramma. Van der Peet kwalificeerde zich als vijfde.
Emma Hinze was de snelste op de korte tijdrit. Ze zette de nummer twee, Olena Starikova op 0.765 seconden.

WAAR KIJK JE?

Het Europees kampioenschap baanwielrennen is van donderdag 11 augustus tot en met dinsdag 16 augustus. Het hele EK in München is live te volgen via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij op discovery+.
Baanwielrennen
Wielrennen | Bolleboos Dan Bigham verbreekt werelduurrecord van Victor Campenaerts
19/08/2022 OM 14:26
Baanwielrennen
EK baan | Hinze pakt op sprint derde Europese titel na spannende fotofinish
16/08/2022 OM 11:30