Voor Harrie Lavreysen zijn de Olympische Spelen al een daverend succes. Hij won goud op de teamsprint en op de individuele sprint. Lavreysen is duidelijk in topvorm en begint aan het keirintoernooi met als doel om een derde gouden medaille aan zijn collectie toe te voegen. Lavreysen geldt als absolute topfavoriet voor de Keirin.
Matthijs Büchli moet meer als outsider worden gezien. Vijf jaar geleden won Büchli nog zilver op dit onderdeel en dus weten we dat er van alles mogelijk is voor hem. In dit sterke deelnemersveld zijn er echter zo veel kanshebbers, dat een podiumplek voor iedereen een bijzonder lastige opgave is.
Daarnaast moeten we afwachten hoe het met Büchli gaat. Zijn vriendin Laurine Van Riessen ligt in een Japans ziekenhuis, nadat zij eerder dit baanwielrentoernooi hard onderuit ging op ditzelfde onderdeel voor de vrouwen.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Crash Alex Porter tijdens ploegenachtervolging
25/02/2022 OM 09:46
De medailles worden zaterdag nog niet verdeeld. De mannen hoeven zich enkel te plaatsen voor de kwartfinale. De rest van het toernooi wordt op zondag 8 augustus afgewerkt, de slotdag van de Olympische Spelen.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Mitchell pakt goud op sprint
08/08/2021 OM 13:22
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting omnium met bronzen Kirsten Wild
08/08/2021 OM 10:28