Hoogland moest in zijn kwartfinale afrekenen met de Fransman Sebastien Vigier. Hoogland was veel te sterk voor zijn tegenstander. De snelheden die de man uit Nijverdal bereikte waren ruim voldoende om de Fransman op achterstand te zetten.
Lavreysen had met zesvoudig olympisch kampioen Jason Kenny op papier een lastigere tegenstander. Jason Kenny kon in de eerste heat lang in het wiel blijven van de sterke Brabander. Langszij komen lukte de Brit echter niet. De Brit, die via de herkansingen de kwartfinales bereikte, probeerde in zijn tweede heat Lavreysen onder druk te zetten door vroeg op kop te komen en het tempo hoog te leggen. De langere sprint was voor de regerend wereldkampioen op de keirin geen enkel probleem. In de laatste bocht had Lavreysen de Brit te pakken die daarna de strijd staakte.

Tokyo 2020 | Lavreysen en Hoogland soeverein naar halve finale sprint

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Crash Alex Porter tijdens ploegenachtervolging
25/02/2022 OM 09:46
Hoogland komt in de halve finale in actie tegen de ervaren Rus Denis Dmitriev. Lavreysen moet de strijd aangaan met Jack Carlin. De halve finales en finales worden morgen verreden.

Achtste finales

Hoogland kwam uit tegen voormalig wereldkampioen op de keirin Azizulhasni Awang. De Maleisiër wist zich via twee herkansingen te plaatsen voor de achtste finales. Kersvers olympisch kampioen Hoogland kwam met twee ronde te gaan onder de Maleisiër door en gaf daarna zijn voorsprong niet meer uit handen.
Ook Harrie Lavreysen had geen tegenstander aan zijn Maleisische tegenstander. De wereldkampioen sprint van 2019 en 2020 wist Muhammed Sahrom met een zeer snelle rit te verschalken. Lavreysen kwam in zijn rit geen enkele keer in de problemen.
WAAR KIJK JE?
De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Mitchell pakt goud op sprint
08/08/2021 OM 13:22
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting omnium met bronzen Kirsten Wild
08/08/2021 OM 10:28