Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Kirsten Wild sluit carrière af met bronzen plak op omnium

Wian Slendebroek

Geupdate 08/08/2021 om 12:29 GMT+2

Kirsten Wild is op de discipline omnium op de derde plek geëindigd. In het vierde en laatste onderdeel puntenkoers haalde ze genoeg punten om van de vierde plek naar de derde plek te stijgen. De Amerikaanse Jennifer Valente won het goud voor de thuisfavoriete Kajihara.

Tokyo 2020 | Kirsten Wild derde in omnium

Voor de 38-jarige Wild was het optreden op het omnium haar laatste kunstje. Om aan de Spelen in Tokio deel te nemen had ze haar wielerpensioen met een jaar uitgesteld. Eerder deze week kwam ze met Amy Pieters uit op de koppelkoers waar ze net buiten de medailles op de vierde plaats belandde.
Wild begon haar toernooi redelijk met een vijfde plaats in de scratch. De race over veertig ronden werd drie ronden voor het einde opgeschud door een harde valpartij waar negen vrouwen onderuit gingen. Een van de favorieten Laura Kenny lag hier ook bij.
picture

Tokyo 2020 | Samenvatting omnium met bronzen Kirsten Wild

Snel uit afvalkoers

In het onderdeel temporace eindigde Wild op een tweede plek. Alleen Kenny behaalde meer punten. Wild bleef hierdoor op goudkoers. Het goud moest ze uit haar hoofd zetten na de afvalkoers waar ze vroegtijdig uitgeschakeld werd. Wild zou moeten strijden voor het brons in de afsluitende puntenkoers.
Wild wist met goed getimede tussensprint in te lopen op haar concurrenten. Ze moest opletten dat haar belangrijkste tegenstanders Kenny en de Deense Amalie Dideriksen geen ronde pakten. Met nog veertig ronden te gaan hadden Wild en Dideriksen bijna samen een ronde te pakken, maar ze werden uiteindelijk weer ingelopen.
In de zevende en laatste tussensprint ging Wild eindelijk Dideriksen voorbij. Wild eindigde daar als eerste en pakte vijf punten, Dideriksen kwam achter haar als tweede over de finish en pakte er drie. In de laatste sprint moest Wild voor de Deense eindigden om het brons. De Zwolse had ook nog kans op zilver, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het brons.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie