Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Van Riessen en Braspennincx lopen brons mis op teamsprint

Maurits ten Kate

Geupdate 02/08/2021 om 12:03 GMT+2

Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx hebben op dag 1 van het olympisch baanwielrentoernooi naast het brons gegerepen op het onderdeel teamsprint. De Nederlanders verloren in de strijd om de bronzen plak van het Russich Olympisch Comité.

Tokyo 2020 | Van Riessen en Braspennincx lopen brons mis op team sprint

Dat de twee het niet redden, was geen grote verrassing want in de kwalificatieheats waren onze landgenoten ook al langzamer dan de Russen. In de troostfinale was het verschil nog groter: de Russinnen eindigden daar meer dan een kwart seconde voor de Nederlanders.
De Chinese vrouwen veroverden op dit onderdeel het goud ten koste van Duitsland. China was ook al het snelste land in de kwalificatieheats.

Van Riessen

Doordat het Nederlandse duo naast het brons greep, gaat de jacht op een olympische zomermedaille voor Van Riessen door. Mocht ze een medaille pakken op de sprint of de keirin, dan is ze de eerste Nederlandse sporter die zowel op de Zomer- als Winterspelen een medaille wint. Op de Winterspelen in het Candese Vancouver in 2010 won de Leidense als schaatser al een bronzen plak op de 1000 meter.

Programma

Het olympisch baanwielrentoernooi is maandag officieel begonnen en het belooft een week te worden met hopelijk veel gouden medailles voor de Nederlandse equipe. Op onze programmapagina kun je per dag zien welke onderdelen er zijn. Zo mis je niks van het baanwielrennen in Tokio.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie