Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | “Ik wil zoveel mogelijk winnen” - Harrie Lavreysen gaat niet sparen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/12/2021 om 15:29 GMT+1

Harrie Lavreysen overweegt niet om zijn krachten over twee dagen te verdelen tijdens de ontknoping van de UCI Track Champions League in Londen. Hoewel de drager van de leiderstrui denkt dat dit tactisch beter is, wil hij beide dagen vol gas geven.

UCITCL Londen | “Ik wil zoveel mogelijk winnen” - Harrie Lavreysen gaat niet sparen

“Het zou slim zijn om de eerste dag niet alles te geven, omdat het een competitie is. Maar dat is niet zoals ik koers. Ik wil zoveel mogelijk winnen”, aldus de leider in het Sprint klassement.
"Vier races in twee dagen deed Lavreysen niet eerder. Dat vind ik alleen maar leuk. Genoeg rusten is heel belangrijk, vooral na vrijdag. Ik ga mijn best doen om tot zaterdag niks te doen en zoveel mogelijk op bed te liggen."
picture

UCITCL Panevėžys | Kijk mee hoe twee minuten lang lactaat uit oren Lavreysen spuit

Koerstactiek

Zijn koerstactiek zal niet verschillen met de voorgaande wedstrijden van de UCI Track Champions League. "Ik ben niet van plan om het anders aan te pakken. Je kijkt natuurlijk wel altijd naar de baan. Soms is het moeilijker om over te nemen en moet je eerder zorgen dat je de kop hebt."
Dat zijn maatje en directe concurrent Jeffrey Hoogland er niet bij is in Londen na een positieve coronatest van zijn vriendin Shanne Braspennincx, vindt Lavreysen erg jammer. "Dat is voor de race natuurlijk niet leuk, maar er is niets aan te doen. Ik denk wel dat er andere renners zijn die mij problemen gaan geven."
Bang is de tweevoudig olympisch kampioen echter voor niemand. "Maar ik kijk wel uit voor de rest. Ik denk nooit dat ik gemakkelijk ga winnen. Ik ga er altijd met open mind in."
picture

UCITCL Panevėžys | Lavreysen sprint met topsnelheid van 79 kilometer per uur naar de winst

Winning streak

Vooral op het onderdeel keirin liggen er kansen voor de concurrentie. "Op dit onderdeel is het moeilijker om een winning streak voort te zetten. De beste renner wint niet altijd. Je kunt nog zulke goede benen hebben, maar als je niet in een goede positie zit, wordt het lastig."
picture

UCITCL Panevėžys | Lavreysen slaat in de leiderstrui toe met zege op de keirin

WAAR KIJK JE?

Kijk ook komend weekend live via Eurosport of discovery+ naar de UCI Track Champions League.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie