Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | “Het is superzwaar en gaat superhard” - Lavreysen over Champions League

Tobias Kappelle

Geupdate 30/11/2021 om 13:54 GMT+1

In de nieuwste aflevering van Kop over Kop bespreken Sander Valentijn, Jeroen Vanbelleghem, Bobbie Traksel en Jan Hermsen weer de laatste ontwikkelingen van het internationale wielrennen. Ook is er een gast. En niet de minste. Harrie Lavreysen vertelt over zijn ervaringen in de UCI Track Champions League.

Lavreysen viert zijn overwinning op het traditionele onderdeel sprint

Foto: SWPix

Nadat het veldrijden uitgebreid besproken is, schuift tweevoudig olympisch kampioen Harrie Lavreysen aan bij de heren. Lavreysen reed dit weekend in Panevėžys de tweede editie van de UCI Track Champions League en is enthousiast over het nieuwe concept. “Ik vind het leuk, want het is echt iets nieuws. Het zijn alleen maar finales en finales rijden is toch het leukste.”
Volgens Lavreysen is de naam Champions League niet onterecht voor het toernooi. “Makkelijke ritten zitten er niet bij in de Champions League. Bij de sprint doet de hele wereldtop mee, dus het is echt het hoogste niveau. Het is superzwaar en het gaat superhard.”
picture

UCITCL Panevėžys | Lavreysen sprint met topsnelheid van 79 kilometer per uur naar de winst

Londen calling
Verder kijkt Lavreysen vooruit naar de derde editie, die dit weekend in Londen verreden wordt en onthult hij zijn plannen voor volgend jaar. Lavreysen vertelt hoe hij omgaat met de druk, de constante hoge verwachtingen rondom zijn persoon en zijn overvolle programma.
Ten slotte speculeren de heren erop los. Wie moet de nieuwe bondscoach van de baanploeg moet worden nu is Hugo Haak afgezwaaid? Maakt baanwielrengrootheid grootheid Jason Kenny een comeback? En hoe zit het met de kansen van Lavreysen om tot Sportman van het Jaar gekroond te worden?
Kijk ook komend weekend live via Eurosport of discovery+ naar de UCI Track Champions League.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie