Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | Eefting wint de scratch en eindwinst gaat naar Hoover

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/12/2021 om 23:42 GMT+1

Roy Eefting heeft behalve winst op de scratch ook een derde plaats op de afvalkoers toegevoegd aan zijn palmares op de UCI Track Champions League. Eefting bewaarde het beste in deze nieuwe competitie duidelijk voor het laatst. De eindwinst in het Endurance klassement ging naar Gavin Hoover.

UCITCL Londen | Eefting derde op scratch en eindwinst gaat naar Hoover

Eventjes leek het er zelfs op dat Eefting een dubbelslag ging slaan. Keer op keer knokte Eefting zich net op tijd uit het laatste wiel waarna er weer iemand anders afviel. Met nog drie renners in de baan besloot hij zelfs te demarreren.
Het leek in eerste instantie een demonstratie van macht, maar achteraf kun je je afvragen: was het een wanhoopspoging? Eefting viel stil en zag Iuri Leitao vervolgens aar de eindwinst knallen. Wellicht profiteerden de laatste overblijvers van het feit dat de klassementsrennes naar elkaar keken.

Hoover let op concurrenten

De situatie was nogal overhoop gegooid na de finish op de scratch, waarbij Sebastian Mora een valpartij veroorzaakte die hem op diskwalificatie kwam te staan. Daardoor kwam het er voor Gavin Hoover op neer om diezelfde Mora en Corbin Strong niet uit het oog te verliezen.
Hoover deed precies wat hij moest doen en zodra Mora en Strong van het toneel waren verdwenen, liet hij het lopen. Eefting eindigt in het klassement dankzij een sterk slotakkoord op de zesde plaats.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie