Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | Wild neemt revanche op jury met prachtige zege op de scratch

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/12/2021 om 21:27 GMT+1

Kirsten Wild heeft revanche genomen voor de teleurstelling van vorige week in Panevėžys. De renster viel toen tot haar eigen frustratie tijdens de UCI Track Champions League als eerste af in de afvalkoers, maar gelukkig kon Wild een week later in Londen breeduit lachen na winst op de scratch.

UCITCL Londen | Wild neemt revanche op jury met prachtige zege op de scratch

De jury was onverbiddelijk nadat Wild door toedoen van anderen uit haar pedaal was geklikt. Er staat normaal vijf ronden voor het verhelpen van dit euvel, maar in plaats daarvan liet de jury Wild afvallen. Het slachtoffer in kwestie vermoedt dat dit gebeurde omdat er sprake was van tijdnood.
Een weekje later bracht Wild niet de jury, maar concurrentie in tijdnood. Op de verkorte scratch – die uit slechts twintig ronden bestaat – noteerde de olympisch bronzen Wild een sterk staaltje door vier ronden voor het einde de koppositie te grijpen en die niet meer uit handen te geven.

Archibald komt er niet aan

Klassementsleider Katie Archibald kwam er niet meer overheen, terwijl de meters voor de 39-jarige Wild verder en verder opliepen en alle meters in het rood sloegen. Wild hield echter stand, zelfs ten opzichte van de vrijwel ongenaakbare Archibald.
Alles bij elkaar opgeteld rondde Wild een sprint van een kilometer lang succesvol af: met winst op de scratch! Dankzij deze overwinning stijgt Wild in het Endurance klassement, maar door de verloren punten in Litouwen is van een serieuze strijd helaas geen sprake meer.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie