Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Mallorca | Bötticher verslaat Hoogland en Lavreysen op de keirin

Kevin van Nunen

Geupdate 06/11/2021 om 22:46 GMT+1

Verrassing: de Nederlandse baanwielrenners winnen niet altijd. Stefan Bötticher won in Mallorca het onderdeel keirin tijdens de eerste ronde van de UCI Track Champions League. Jeffrey Hoogland moest zich gewonnen geven tegenover de Duitser, terwijl Harrie Lavreysen vanuit het achterveld naar de derde positie sprintte.

UCITCL Mallorca | Bötticher verslaat Hoogland en Lavreysen op de keirin

Het zijn drukke avonden voor de baanwielrenners, die vrijwel constant aan het sprinten zijn op de wielerbaan. De nieuwe opzet in Mallorca zorgde naarmate de avond vorderde voor flink verzuurde benen, waardoor de pure macht in de slotfase misschien ietwat ontbrak.
Bötticher profiteerde hiervan door de overwinning op de keirin op te eisen. De Duitser leek het wiel van Hoogland eventjes te verliezen, maar zette op tijd aan en toen was het een kwestie van erop en erover. Hoogland moest genoegen nemen met de tweede positie, nadat hij op de pure sprint de finale al was misgelopen.

Voorsprong voor Lavreysen

Ook Lavreysen kon niet voorkomen dat de winst naar Duitsland ging. Diezelfde Lavreysen pakte dankzij winst op de sprint en een derde positie op de keirin wel de leiding in het algemeen klassement sprint. Hij start in Litouwen met al best een leuke voorsprong in de nieuw ontworpen leiderstrui.

Die voorsprong is best leuk omdat sprintfinalist Mikhail Iakovlev niet thuisgaf op de keirin, waar Bötticher juist wat punten liet liggen bij de sprint. Lavreysen was in Mallorca overall de beste en finishte ook twee keer voor Hoogland, die twee maal derde werd.
Lavreysen meldt zich eind deze maand in Litouwen met 37 verzamelde punten, Bötticher heeft er 33 en Hoogland 30.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie