Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Panevėžys | Lavreysen sprint met topsnelheid van 79 kilometer per uur naar de winst

Kevin van Nunen

Geupdate 27/11/2021 om 22:19 GMT+1

Harrie Lavreysen heeft gekregen waar hij op uit was na een nederlaag in Mallorca: een dubbelslag in Litouwen. Lavreysen heerste op zowel keirin als sprint. Dat zijn we van hem gewend, maar in Panevėžys zette hij die heerschappij om in twee zeges. Ook verstevigde hij zijn leidende positie in het klassement.

UCITCL Panevėžys | Lavreysen sprint met topsnelheid van 79 kilometer per uur naar de winst

Het evenement in Panevėžys was het tweede avondje UCI Track Champions League en het volle, drukke programma van de revolutie in het baanwielrennen hakt er toch wel in. Ook bij Lavreysen. Zelfs bij Lavreysen, die in de finale moest afrekenen met Nicholas Paul.
Paul vloog er in de voorronde van de keirin al vroeg uit en was in principe dus een stukje frisser. Vandaar dat het de man uit Trinidad & Tobago lukte om het Lavreysen eventjes moeilijk te maken. Paul dacht dat het slim was om een lange sprint aan te gaan, maar een serieus gat kon hij niet slaan.
picture

UCITCL Panevėžys | Lavreysen slaat in de leiderstrui toe met zege op de keirin

Tegenstander kijkt op

Lavreysen vroeg nog één keer het uiterste van zijn bovenbenen en versnelde naar een topsnelheid van maar liefst 79 kilometer per uur. Ongekend, vond ook tegenstander Paul tijdens het uitrijden. Het was voor Lavreysen genoeg om tot dagwinnaar gekroond te worden en in het klassement uit te lopen op de concurrentie.
De volgende uitdaging staat voor Lavreysen alweer om de hoek: vrijdag en zaterdag staan er Champions League-wedstrijden in Londen op het programma.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie