Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL | Valente maakt geen fout op afvalrace en wint Track Champions League

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/12/2022 om 22:21 GMT+1

Katie Archibald moest voor de afvalrace zes punten goedmaken op Jennifer Valente. De Amerikaanse moest daarom minstens derde worden. Valente deed dat. Ze werd tweede, terwijl haar grote Britse concurrente als eerste finishte.

UCITCL | Valente maakt geen fout op afvalrace en wint Track Champions League

Valente was deze Champions League een toonbeeld van van degelijkheid. Ze maakte nauwelijks fouten en was ze constant bij de beste vijf te vinden. Dat in tegenstelling tot de Schotse Archibald. Tot tweemaal toe vloog ze er in in de openingsrondes van de afvalkoers uit.
Hoewel Archibald meer wedstrijden wist te winnen dan haar Amerikaanse tegenstander (vijf om één) had ze het vandaag niet in eigen hand. de Olympisch kampioene op de keirin moest een voorsprong verdedigen van zes punten. Geen fouten maken en tot minstens de laatste vier geraken was het devies.
Zonder problemen lukte het haar. Archibald probeerde Valente nog dwars te zitten door in haar wiel te rijden en voor de finish haar in te sluiten. Maar de Amerikaans was bij de les en won zo de tweede editie van de Track Champions League.
Voor haar overwinning krijgt Valente 25.000 euro prijzengeld

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie