Waar Stewart in de slotfase een rondje voorsprong pakte en het veld volledig uit elkaar lag, leken de vrouwen zelfs eventjes af te stevenen op een sprint. Zo ver kwam het niet, want als Archibald een kansje ruikt op een overwinning dan trekt ze de race meestal ook naar zich toe.
De erelijst van Archibald is zo ongeveer niet bij te houden en ook in de UCI Track Champions League is het bij haar eerste kans al gelijk weer raak. Ze had de beste benen en sneed na twintig rondjes nummers twee en drie Tania Calvo Barbero en Jennifer Valente figuurlijk de pas af.

Geen Nederlandse vrouwen

UCI Track Champions League
UCITCL | Gros met opnieuw grootse overwinning in sprint naar eindzege
3 UUR GELEDEN
In tegenstelling tot vorig jaar doen er geen Nederlandse vrouwen mee op de endurance-onderdelen. Dit heeft vooral te maken met het stoppen van Kirsten Wild, die tijdens het eerste seizoen nog tot de toppers behoorde.
Behalve de scratch staat voor Archibald en co ook nog de afvalkoers op het programma.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Imhof eindwinnaar na succesvolle afvalkoers, opnieuw hoofdrol voor Büchli
4 UUR GELEDEN
UCI Track Champions League
UCITCL | Valente maakt geen fout op afvalrace en wint Track Champions League
4 UUR GELEDEN