Bayona loopt al even mee en komt op grote toernooien altijd wel bovendrijven, maar een zekerheidje voor een medaille is ze ook weer niet. Desondanks hadden de olympisch kampioene en zelfs de regenboogtrui geen antwoord op de kracht in haar benen.
De Colombiaanse reed naar de kop, ging aan kop en bleef op kop. Daar konden Kelsey Mitchell en Lea Friedrich niets aan veranderen en Shanne Braspennincx evenmin. De vierde plaats van Braspennincx en de bijbehorende punten waren echter wel voldoende om de eerste avond af te sluiten in de leiderstrui voor sprinters.

UCITCL | Van de Wouw sprint achter Gros naar knappe tweede plaats

UCI Track Champions League
UCITCL | Ook in eigen huis is Gros de beste, wint sprint in regenboogtrui
26/11/2022 OM 21:40

Braspennincx op kop

Na de onderdelen sprint en keirin zijn de verschillen klein, maar Braspennincx koestert een voorsprong van twee punten op Olena Starikova. Het is daarom op dit moment vooral leuk dat de Nederlandse bovenaan staat en in Berlijn de leiderstrui mag dragen, want het kan nog alle kanten op.
Het feit dat Braspennincx geen enkel onderdeel won, maar wel de meest constante prestatie neerzette, zegt wat dat betreft voldoende, ook over het startveld dat voorlopig aan elkaar is gewaagd.
Wel kan worden gesteld dat de Duitse vrouwen voorlopig tegenvallen, omdat ze normaal een stuk oppermachtiger zijn en zelden worden verslagen.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Lavreysen en Richardson blijven stuivertje wisselen, nu Richardson beste op keirin
26/11/2022 OM 21:33
UCI Track Champions League
UCITCL | Archibald wint afvalkoers, nadert Valente op een punt
26/11/2022 OM 20:39