Bibic nam tijdens de wedstrijd samen met zijn landgenoot Guillemette het heft in handen. Met z’n tweeën hielden ze het tempo hoog en zorgden ze ervoor dat ze niet in de problemen kwamen. Dit plannetje lukte. Een voor een moesten concurrenten sneuvelen waardoor er uiteindelijk Perrett, Bibic en Guillemette overbleven.
Guillemette werd de nieuwe leider in het spannende lange afstandsklassement. Concurrenten als Stewart, Woods en Hoover moesten al vroeg het veld ruimen. Ze eindigden respectievelijk als negende, tiende en zeventiende.

Nederlanders

UCI Track Champions League
UCITCL | Gros met opnieuw grootse overwinning in sprint naar eindzege
3 UUR GELEDEN
Roy Eefting en Matthijs Büchli speelden in de wedstrijd geen rol van betekenis. Eefting heeft altijd moeite met het hoge tempo van de afvalrace en eindigde als twaalfde. Voormalig sprinter en wegrenner Büchli hield het langer vol, maar moest uiteindelijk ook de strijd staken. Hij eindigde als zevende.

WAAR KIJK JE?

De UCI Track Champions League voegt een nieuwe dimensie toe aan het baanwielrennen zoals we dat kennen. Vier weekends langs wordt tijdens vijf races alles uit de kast gehaald. Ben je benieuwd? Kijk live op Eurosport of stream een volle avond lang reclamevrij via discovery+.
UCI Track Champions League
UCITCL | Imhof eindwinnaar na succesvolle afvalkoers, opnieuw hoofdrol voor Büchli
3 UUR GELEDEN
UCI Track Champions League
UCITCL | Valente maakt geen fout op afvalrace en wint Track Champions League
4 UUR GELEDEN